Marianne Kube – akvarellmålare

Om mig

Målarfunderingar
Målarfunderingar

 

Jag är född 1943 och uppvuxen i Segeltorp, Huddinge Kommun, söder om Stockholm.

Redan som liten drömde jag mig bort med bildens hjälp, inget annat var roligare än att teckna och måla och då gärna människor och djur i rörelse. Kom in på Konstfacks bildlärarlinje 1962 och gick ut 1967 då jag fick min första anställning som bildlärare. Under alla givande och roliga år som bildlärare, från 1967 till 2007 arbetade jag parallellt även med min egen konstnärliga verksamhet och har under åren haft många utställningar. Utöver detta var jag även kursledare för kroki- och akvarellkurser.

Mitt främsta medium är akvarellmåleriet, men även tecknandet ligger mig varmt om hjärtat och då främst krokiteckningen – det snabbt uppfångade ögonblicket.

Landskapet, luften, ljuset är min främsta inspirationskälla när det gäller akvarellmåleriet och jag har sökt mig till olika platser såsom Fårö, Toscana, Österrike, Kroatien, men min sommarhemvist på Mörkö i Sörmlands skärgård blir ändå den käraste.

Organisationer som jag är medlem i:
Svenska Konstnärsförbundet, Nordiska Akvarellsällskapet, Huddinge Konstnärsklubbs Vänner HKKV, Järna Konstnärsförening samt Sörmlandskustens konst och hantverksförening SKHF.

Se också min Facebooksida!

 


Alla bilder och foton: Marianne Kube ©