Marianne Kube – akvarellmålare

Press

Pressklipp

Läs reportage "Kontraster skapar en helhet tillsammans" i Länstidningen om Vårsalongen i Hölö kyrkskola april 2016.


“Så kan konst vara, ett snabbt uttryck för det intryck konstnären får ett visst ögonblick. Detta fångande av drömska inåtvända ögonblick återkommer i Marianne Kubes verk. I en utställning i konsthallen Blickpunkten i Västervik visar hon nu ett antal verk, främst akvareller. Flera av dem är ansikten med inåtvänd eller förment tom blick och en gåtfull min. Det är mycket skickligt gjort av konstnären.

Enkelt och rent, med få penseldrag och kolstreck, framträder människan bakom bilden. Men framträdandet är gåtfullt och säger ingenting om kvinnan själv, den rödhåriga, utom att hon just ett snabbt ögonblick en gång tycktes drömma sig bort.”

Eva Johansson, Västerviks Tidningen 2001


“Jag passar mest att måla akvarell, jag vill att det ska gå fort, säger hon. En målning tar allt mellan tjugo minuter och tre dagar att färdigställa. Det beror helt och hållet på hur den konstnärliga “flowen”, som Marianne Kube själv kallar det, fungerar…”

Åsa Asplid, Mitt i Södertälje 2004


“Jag överraskas hela tiden av vad som kan hända. Färgerna flyter in i varandra och skapar oväntade, nya saker, säger Marianne Kube som ställer ut för första gången i Societetshuset i Trosa… Även om akvarellen är en klar favorit finns något för alla på Marianns utställning. Detaljerad tusch eller yviga penseldrag, det är bara att välja. Pastellkrita och olika former av blandteknik förekommer också och bidrar till den variationsrikedom och spännvidd som Marianne Kube hoppas uppnå med sin utställning.”

Helena Nordenberg, Södermanlands Nyheter 2005


Massor, massor, massor med naket i Hölö Kyrkskola. Retrospektivt krokimåleri. Fin artikel i Länstidningen, se den genom att klicka här!

Sara Kvarnström, Länstidningen Södertälje

 


Alla bilder och foton: Marianne Kube ©